ქათამი 1 კგ
წითელი ბულგარული წიწაკა 2 ც
მწვანე ბულგარული წიწაკა 2 ც
კიტრი 1 ც
მაიონეზი 300 გრ
კამა 15 გრ
მწვანე ხახვი 10 გრ
პილპილი და მარილი გემოვნებით
ქათამი მოვხარშოთ კარგად შემარილებულ წყალში. კიდევ უკეთესი გემოსთვის, ხარშვისას წყალში შეგვიძლია ჩავაგდოთ 1 ცალი დაფნის ფოთოლი და რამდენიმე ცალი სურნელოვანი ან ჩვეულებრივი პილპილის მარცვალი. ქათამი გავაგრილოთ, გავაცალოთ კანი და ძვლები და ხორცი დავჩეჩოთ ხელით.
გავრეცხოთ ბულგარული წიწაკები, გავაცალოთ თესლი და დავჭრათ წვრილ კუბიკებად, იგივე ზომის კუბიკებად დავჭრათ კიტრიც. წვრილად დავჭრათ კამა და მწვანე ხახვიც.
დაჩეჩილ ქათმის ხორცს გადავურიოთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, კიტრი, კამა, მაიონეზი და ჩვენი გემოვნებით შევასუნელოთ მარილით და პილპილით.
No comments:
Post a Comment